fbpx
Cara menggunakan Yezza whatsapp untuk bisnes
Yezza - Berniaga guna whatsapp gaya profesional

Berniaga Guna Whatsapp Gaya Professional

Kenapa Guna Yezza..?

Lebih-lebih lagi masa bulan Ramadhan ni yang dah ‘confirm’ tidak dibenarkan ber-bazar ramadhan.

Sistematik

Senang nak urus order pelanggan yang masuk bertalu-talu. Ada invois dan resit segala.

Terurus

Anda tak perlu nak melayan sangat dah pertanyaan pelanggan pasal ini ada tak, itu ada tak. Boleh masuk produk dalam katalog, pelanggan akan pilih sendiri.

Mesra Penjual

Anda boleh urus jualan dengan mudah. Mana yang dah bayar, belum bayar, dan kene pos.

Yezza guna whatsapp jual kurma

Payment Gateway

Ye. Pelanggan boleh bayar melalui payment gatewaay. Alah, macam Lazada dan Shopee tu.

Save Nombor?

Dah tak perlu dah nak save nombor customer. Yezza dah simpan siap-siap untuk anda.

Website?

Tak perlu nak website dah untuk menjual. Secara teknikalnya, anda dah ada website dalam whatsapp.

Tawaran 'Free Trial' 14-Hari

Apa kata anda ambil peluang ni. Sementara tengah bagi FREE TRIAL, cuba pakai time PKP ni Bazaar Ramadhan Online.

Pulau Pinang dah mula dah..

Pasar Ramadan Online Pulau Pinang
Saranan Kerajaan penang untuk pakai yezza 2

Orang Sabah Pon Sudah Ba..

Yezza di Sabah
Siapa orang Sabah? Angkat tangan sikit
 
Penggunaan Yezza disyorkan oleh YB Tuan Azhar Matussin, Pembantu Menteri, Kementerian Perdagangan & Perindustrian Sabah.

4 Langkah Setup Yezza.. Ye Sangat Mudah!

Dah Daftar? Boleh terus buat sales!

Nak jual kuih raya online?

Mesti leceh kalau guna Whatsapp saja. 

Berserabut dengan pertanyaan customer, nak proses order lagi. 

Bukti bayaran pun tak sempat nak cek.

Nasib baiklah ada Yezza. Tetap meniaga guna whatsapp, tapi dengan Yezza, macam-macam kita dapat:

1. Dapat kedai online.

Upload semua kuih raya dekat situ, mudah customer nak tengok gambar. Tak perlu send gambar yang sama banyak kali dalam WhatsApp.

2. Order tersusun & ada database.

Ini penting. Dah tak perlu bimbang kena marah sebab tercicir order customer. Berapa order nak kena proses pun kita tahu.

3. Pelbagai cara bayaran.

Nak COD boleh. Bayar guna manual transfer boleh.

Nak lagi memudahkan customer, boleh aktifkan Yezza Pay. Ini boleh bayar direct guna online banking.

Nak tengok contoh kedai kuih raya yang dah guna Yezza?

Best, kan?

Nak ada kedai online macam ni?

NEW UPDATE!.. Siap Ada Sistem Inventori.

Yezza Inventory Management

 

Serius.. Dah macam ada website E-Commerce sendiri.

Boleh lihat stok terkini yang ada dalam Yezza.

Kuantiti terkini stok anda dipaparkan pada setiap produk.

Semakin mudah untuk uruskan restock & pembelian bahan untuk meniaga.

Kalau stok sudah habis (KOSONG), pembeli tak dapat buat pembelian di whatsapp form.

Stok juga akan ditolak secara automatik sekiranya pembeli buat pembelian & bayaran menerusi Yezza.

NEW UPDATE!.. Bayar Terus Atau Nak Sembang-Sembang Dulu

Nak whatsapp dulu atau nak bayar terus?

 
Dua-dua pun boleh.
 
Yezza memahami apa yang seller & customer mahukan.
 
Kalau customer tak yakin, nak berborak dulu dengan seller, mereka akan tekan butang whatsapp dulu.
 
Seller perlu reply mesej & guide customer tentang cara membeli.
 
Kali kedua membeli, mereka tak cakap banyak dah.
 
Mereka terus tekan PAY NOW.
 
Mudahnya meniaga guna whatsapp.
 
Guna Yezza, semuanya mudah.
 
Dah ready nak daftar? 
Yezza - Nak tanya dulu atau bayar terus

Upgrade Cara Menjual Di Whatsapp Dengan Yezza

Jual Apa saja.. Roti John / Murtabak / Baju Raya / Songkok / Kuih Raya / Kek / Satay / Barangan Kosmetik / Insurance / Perfume / Kasut / Baju Kanak-kanak dan macam-macam lagi.

Ini lah dia The New Normal yang Perdana Menteri kita sarankan tu. 🙂

Sales Naik 55% Dengan Yezza

Pembeli akan lebih yakin berurusan dengan penjual yang profesional dan dipercayai. Yezza menjadikan anda penjual yang profesional dengan sistem jual beli yang nampak WOW dan kepercayaan mereka akan naik.

Yezza - Sales naik lepas guna Yezza di Labuan
Yezza - Selalu upgrade atas permintaan pengguna

YEZZA Mempunyai 28 Fungsi

….. Dan banyak lagi akan di tambah