fbpx

Kursus Pengendali Makanan

Shah Alam     |     Kuala Lumpur     |     Putrajaya     |     Ipoh    |    In-House    |    Online (NEW!)

Pengiktirafan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

"New Normal"

Menganjurkan kursus secara online & Bersemuka. Terbuka kepada semua pengendali makanan di seluruh Malaysia. Hanya perlukan akses internet!

Pilihan Kursus Pengendalian Makanan

Di Pusat Latihan & Online

Pendaftaran kursus secara fizikal di cawangan atau kursus secara online.

Kursus In-House

Anda mempunyai ramai peserta? Kami boleh ke tempat anda.

Apa Itu Kursus Pengendali Makanan?

Kursus yang WAJIB di hadiri oleh semua pengendali makanan di Malaysia. Pengendali makanan bermaksud individu yang secara langsung atau tidak langsung mengendalikan makanan.

Kegagalan mematuhi syarat ini sekiranya di dapati bersalah boleh dikenakan hukuman penjara maksima 2 Tahun atau denda RM10,000 atau keduanya.

Tenaga Pengajar Berpengalaman

Lulusan Ijazah Teknologi Makanan (USM) dengan 12 tahun pengalaman industri dan telah membimbing dan mengajar lebih 10,000 pengendali makanan dari pelbagai latar belakang industri.

Merupakan Tenaga Pengajar yang di iktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, HRDF dan juga merupakan Eksekutif Halal dan Halal Trainer di bawah kerjasama Rakan Strategik Malaysia International Halal Academy (MIHA) yang dibangunkan oleh JAKIM.

Coach Saiful Abd Rahman

Halal & Food Safety Principal Trainer

Teng Pengajar Kursus Pengendali Makanan - Coach Saiful

Review Peserta

Saya suka dengan pengurusan syarikat ni, sangat profesional dan baik. Tenaga pengajar pandai mengajar kursus 3 jam tak terasa nak tidur. Tempat selesa dan bersih. Saya recommend sangat syarikat Al Barakah!
Puan Ida Dahlan
Chic Choc Moist Cake
Bagi saya ilmu pengetahuan yang diajarkan ni sangat perlu untuk usahawan makanan. Saya suka cara al barakah mengendalikan kursus. senang kerja saya dapat sijil terus siap ada Doktor untuk buat suntikan typhoid. Satu hari setel 2 benda.
Ms. Fong
Hotel Operator