Tempoh : 8 Jam
| Pilihan : In-House Training |
HRDF Claimable
Saiful Abd Rahman
Training Consultant
Certified Halal Facilitator by MIHA-JAKIM and competent in various Food Safety and halal matter | Certified Halal Executive by Halal Professional Board (HPB) | Certified Food Handling Trainer by MOH | HRDF Certified Trainer.
* Pengenalan kepada keperluan GMP dan Undang-undang
* Program GMP
Premis, Peralatan & Perkakas, Kawalan Pembekal, Pembersihan & Kebersihan Personel, Kawalan Kimia, Penyimpanan & Pengedaran, Pengawalan Perosak, Pengingat Produk & Aduan Pelanggan
* Latihan
* Review pengurusan
Slide Latihan & Workbook/Nota di sediakan di dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris bergantung permintaan klien.
Siapa yang patut hadir ke kursus latihan ini?
*Industri pengeluaran F&B (kilang) yang sudah mempunyai pengiktirafan GMP.
*Syarikat yang telah mempunyai pengiktirafan GMP dan ingin membuat refreshment training kepada kakitangan syarikat.
Sijil yang diberikan setelah tamat kursus di keluarkan oleh Al Barakah Training Solution
Halal Good Practice adalah sebuah kursus yang boleh dituntut sepenuhnya daripada Human Resource Developement Fund HRDF.
Untuk memperkukuh sistem pengurusan keselamatan makanan dengan berkesan, HACCP perlu di gabungkan dengan Amalan Pengilangan yang baik (GMP) yang mengawal keadaan kebersihan dan persekitaran umum dalam operasi makanan.
GMP yang dibentangkan dalam kursus ini adalah syarat dan pra-syarat seperti yang ditentukan dalam Prinsip Umum Kebersihan Makanan CODEX Alimentarius.
Di akhir latihan, kakitangan syarikat akan